Iedereen kan reanimeren!!!

Hart voor Valkenburg a/d Geul

Broekhem 6
6301 HH Valkenburg
Rek nr: NL 55 RBRB 089 868 2509

info@hartvoorvalkenburg.com

Stand van zaken reanimatienetwerk gemeente Valkenburg a/d Geul

02-07-2015 21:16

Wat kan het snel gaan! Eind 2013 waren slechts 71 vrijwilligers aangemeld bij het reanimatienetwerk binnen onze gemeente. Dat aantal is in 1,5 jaar tijd gestegen tot maar liefst 316!  Bijna 2% van de bevolking is dus vrijwilliger! Tevens was eind 2013 geen enkele AED 24 uur per dag beschikbaar.... nu zijn maar liefst 8 AED's 24 uur per dag en 31 AED's overdag beschikbaar voor reanimatieoproepen. Daarmee is de gemeente Valkenburg aan de Geul een van de koplopers van het reanimatienetwerk!

We zijn trots op alle vrijwilligers die dag en nacht beschikbaar zijn om bij een reanimatieoproep levensreddende handelingen te verrichten! Ook zijn we trots op de vele ondernemers en instellingen die hun AED hebben aangemeld bij het reanimatienetwerk. 

Het resultaat mag er zijn: 

Vorig jaar hebben 15, en dit jaar tot nu toe 8 reanimatieoproepen plaatsgevonden. Bij elke oproep waren binnen enkele minuten meerdere vrijwilligers met minimaal 1 AED bij het slachtoffer aanwezig.  

Maar we zijn er nog niet! Meer vrijwilligers en meer beschikbare AED's zullen leiden tot een nog snellere reactie op een reanimatieoproep waardoor de overlevingskansen verder zullen stijgen! Tevens moeten bestaande vrijwilligers minimaal iedere 2 jaar een reanimatiecursus volgen om lid te kunnen blijven van het netwerk... 

U kunt helpen!!!

Iedereen kan helpen!!!

- Ben je al vrijwilliger? Meld je dan tijdig aan voor een herhalingscursus via www.hartveilig.nl

- Ben je ondernemer en heb je een AED? Neem contact met ons op en meld de AED aan bij het reanimatienetwerk

- Wil je vrijwilliger worden? Kijk op onze site  (www.hartvoorvalkenburg.com) of meld je direct aan voor een reanimatiecursus via www.hartveilig.nl

- Wil je een andere bijdrage leveren? 

  Stichting Hart voor Valkenburg a/d Geul wil voor het eind van dit jaar graag extra AED's 24 uur per dag beschikbaar stellen. Daarvoor is extra financiele steun hard nodig? Wil je een bijdrage leveren? Kijk op www.hartvoorvalkenburg.com en doneer! 

  Onze stichting bestaat uit een kleine groep enthousiate Valkenburgers.. Wil je ons helpen met het organiseren van informatieavonden, het onderhouden van de website, het meedenken over nieuwe lokaties voor AED's etc....mail ons! Iedere hulp is van harte welkom!