Iedereen kan reanimeren!!!

Hart voor Valkenburg a/d Geul

Broekhem 6
6301 HH Valkenburg
Rek nr: NL 55 RBRB 089 868 2509

info@hartvoorvalkenburg.com

Hartslagnu

Stichting Hartslag voor Nederland

In Nederland krijgt jaarlijks  1 op de 1000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Dit bektent ongeveer 15.000 a 16.000 renimaties per jaar in Nederland. Dat zijn 300 slachtoffers per week. Bijna 80 procent van alle circulatiestilstanden vindt plaats in de thuissituatie van het slachtoffer. 
 
De stichting Hartslag voor Nederland is een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverlening aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. Onder het motto "Van elkaar, met elkaar en voor elkaar" streeft de stichting naar een platform voor heel Nederland waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld.
 
Het alameringssysteem dat hiervoor wordt gebruikt heeft de naam HartslagNu en isvan de sector Ambulancezorg zelf. Met dit systeem kunnen burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg worden gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een circulatiestilstand.
 
Aanmelden bij het alarmeringssysteem kan via de website van HartslagNu.
 
Voorwaarde is wel dat u een reanimatiecursus heeft gevolgd. Heeft u nog geen reanimatiecursus gevolgd? Meld u dan hiervoor aan!!! Dit kan door het formulier in te vullen dat u vindt onder het tabblad Reanimeren, subcategorie "Aanmelden reanimatiecursus".